BPM uitrekenen kan op verschillende manieren: betaal niet te veel

Bij het importeren van een auto uit Duitsland komen verschillende kosten kijken. Alle kosten die met de registratie van de auto in Nederland te maken hebben zijn niet heel spannend; hiervoor gelden vaste tarieven. Het uitrekenen van de BPM is een geheel ander verhaal; hierop kunnen verschillende berekeningsmethoden worden losgelaten. De keuze uit deze verschillende methoden, ook wel BPM-regimes genoemd, betekent zo veel als de keuze tussen te veel betalen en het binnenhalen van optimaal voordeel.

Te betalen rest-BPM uitrekenen: wel of geen besparing?

Een van de aantrekkelijke voordelen van het importeren van een auto is de besparing ten opzichte van de aanschaf van een vergelijkbare auto op de Nederlandse occasionmarkt. Maar écht voordeel kan alleen worden behaald wanneer u zich goed voorbereidt. In plaats van zomaar lukraak een willekeurig regime te kiezen, verdient het aanbeveling alle mogelijke regimes goed door te rekenen. De Belastingdienst Douane of RDW biedt geen hulp bij de BPM berekening en zal u eerder proberen te sturen in de richting van een regime dat de schatkist het meeste oplevert dan dat ze u wijzen op de vele manieren waarop er vaak nog een besparing te realiseren valt bij het uitrekenen van de BPM. Maar dit advies hoeft u niet te volgen. Er zijn vaak verschillende regimes toegestaan; alle zijn ze even legaal, maar het ene regime levert u fors meer voordeel op dan het andere.

Veranderende BPM wetgeving

De ‘grap’ van de verschillende BPM-regimes schuilt in de in de afgelopen jaren veelvuldig gewijzigde regelgeving op dit gebied. Was vóór 2013 de BPM vooral afhankelijk van de nieuwprijs van een auto, na 2013 werd de CO2-uitstoot van een auto bepalend. Vervelend natuurlijk, dat zwabberende beleid van onze overheid. Maar soms biedt het onvermoede mogelijkheden om geld te besparen door op de juiste manier uit te rekenen wat u aan BPM dient af te staan. Daarvoor dient u echter wel op de hoogte te zijn van die mogelijkheden. Wij kunnen dit snel en gratis voor u uitrekenen.

BPM uitrekenen: werk voor deskundigen

Het oerwoud van BPM-regimes vereist gedegen kennis van wat wel en wat niet mag. U kunt zich deze kennis natuurlijk zelf proberen eigen te maken. U kunt ook terugvallen op de ervaring van anderen. Das Import houdt zich al meer dan vijftien jaar bezig met het importeren van auto’s uit in het bijzonder Duitsland, de belangrijkste markt voor importauto’s in Nederland. Wij kiezen altijd voor het aantrekkelijkste BPM-regime wanneer wij uw rest-BPM uitrekenen. Deze keuze maken wij op basis van berekeningen van alle toegestane regimes.

Gratis berekening van uw BPM bedrag

Das Import maakt ernst met het u zo goed mogelijk helpen bij de import van uw auto uit Duitsland. Wanneer u op een van de Duitse autowebsites een auto heeft gevonden die u interessant vindt voor aanschaf en import naar Nederland, kunt u door middel van het achterlaten van een link naar de desbetreffende advertentie op onze website een representatieve indicatie opvragen van de BPM die u bij import in Nederland moet betalen. Dit kost u helemaal niets en is geheel vrijblijvend.

Nog gemakkelijker: zoekmodule met 233.186 importauto's incl. BPM

Om u nog beter van dienst te zijn, heeft Das Import onlangs iets nieuws op haar website gelanceerd: een online zoekmodule waarmee u bij een groot aantal betrouwbare Duitse occasionleveranciers een bestand van een zeer groot aantal te importeren auto’s kunt doorzoeken. Ook hier wordt de totaalprijs getoond, dus inclusief alle verplichte heffingen die u bij import te wachten staan. Nog nooit was het vinden van een geschikte gebruikte auto van de Duitse markt zó eenvoudig. Zelf de BPM uitrekenen is hiermee verleden tijd geworden.

U vindt onze zoekmodule op deze pagina.

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.