Uw import auto op transport vanuit Duitsland

Heeft u uw droomauto gevonden, maar staat deze nog in Duitsland? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto snel en veilig te transporteren. Wij vertellen u hier welke mogelijkheden wij bieden!

Uw auto verzekerd op transport

Wij rijden wekelijks met meerdere vrachtwagens routes door Duitsland om auto’s voor onze klanten op te halen. Wanneer onze chauffeur bij de dealer aankomt zal er papierwerk worden afgehandeld en wordt vervolgens de staat waarin uw auto wordt geladen vastgelegd. Hierna wordt uw auto per verzekerd transport naar Nederland getransporteerd. Uw auto is onder andere verzekerd tegen diefstal en schades die niet zijn ontstaan door steenslag, extreem en onstuimig weer.

Gesloten of open transport, wat houdt dat in?

Indien u de keuze maakt voor “Transport en aankoopafwikkeling” kunt u kiezen voor gesloten of open transport. In beide gevallen geldt het verzekerde transport, echter zijn de risico’s met een gesloten transport minder groot. 

Middels gesloten transport wordt uw auto opgehaald door een volledig afgesloten vrachtwagen. Hierdoor is het risico op schades die ontstaan door steenslag, extreem en onstuimig weer aanzienlijk kleiner dan bij open transport. Hier wordt uw auto opgehaald door een open vrachtwagen.

Uw auto wordt binnen vijf tot tien werkdagen in originele staat bij ons afgeleverd. Eenmaal bij ons op locatie lopen zowel de chauffeur als wij zelf de auto nogmaals na. Wilt u uw auto eerder in Nederland hebben? Dat is mogelijk! Middels onze optie “snel transport” kan uw auto al binnen één tot twee werkdagen getransporteerd worden. Zowel gesloten transport als snel transport zijn tegen een meerprijs bij ons af te nemen.

Zelf overrijden vanuit Duitsland middels een tijdelijk kenteken  

Het zelf overrijden van uw import auto is ook mogelijk. Dit is een goede optie indien u de auto alvast even wilt zien en testen. Voor het zelf overrijden, bieden wij een tijdelijk kenteken aan voor 5-dagen. Het tijdelijke kenteken wordt in Duitsland aangemaakt en binnen één tot twee werkdagen na uw betaling bij u thuis afgeleverd. Bij het kenteken ontvangt u het kentekenbewijs, de kentekenplaten en de tijdelijke WA-verzekering. Houdt er rekening mee dat de geldigheidsduur van 5 dagen al ingaat op het moment dat het kenteken in Duitsland wordt aangemaakt.

Mocht u de keuze maken de auto zelf naar Nederland te rijden, adviseren wij u de tijdelijke kentekens minimaal één dag eerder te bestellen. Mochten er onverwachts leveringsproblemen zijn, heeft u nog een dag speling. Daarnaast dient u rekening te houden met de reiskosten die u maakt om de auto op te halen in Duitsland.  

Wilt u meer weten over het transporteren van uw auto uit Duitsland? Klik dan op de link hieronder!

https://www.dasimport.nl/auto-importeren/transport-import-auto-duitsland

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.