Is het voordelig om een elektrische of hybride auto te kopen in Duitsland?

Is een elektrische of hybride auto kopen in Duitsland voordelig? Lees er hier alles over!

Een elektrische of hybride auto in Duitsland kopen

Elektrische en hybride auto’s hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het aanbod wordt steeds groter en gevarieerder en het rijden in een elektrische of deels elektrisch aangedreven auto wordt door de snelle ontwikkeling van de techniek steeds aantrekkelijker. Maar het grootste pluspunt van elektrisch of hybride rijden zijn voor veel mensen toch vooral de lage gebruikskosten, onder meer doordat u geen of minder brandstof hoeft te tanken en voor elektrische auto’s geen motorrijtuigenbelasting betaalt. Daar staat tegenover dat elektrische auto’s verhoudingsgewijs hoog geprijsd zijn, wat voor hybride auto’s weer minder geldt. De overheid stimuleert weliswaar de overstap op elektrisch rijden door subsidie- en belastingmaatregelen, maar in Nederland is het kopen van een elektrische auto nog steeds een kostbare aangelegenheid.

Wanneer u toch in een elektrische auto wilt rijden maar graag ook op de aanschafprijs bespaart, is een jonge gebruikte elektrische auto in Duitsland kopen een verstandige keuze. De prijzen van elektrische auto’s liggen in Duitsland lager dan bij ons door onder meer een lager BTW-tarief maar ook doordat de tweedehands markt er vele malen groter is. En er zijn meer interessante voordelen, zeker wanneer u uw nieuwe importauto zakelijk gaat berijden.

Hybride auto’s zijn überhaupt al een stuk betaalbaarder dan elektrische auto’s maar zijn in Duitsland nog eens een stuk voordeliger dan in Nederland.

Een elektrische auto importeren of een hybride auto importeren uit Duitsland loont dus zeker!

Financieel voordeel voor honderd procent elektrisch rijden

Als berijder van een geheel elektrische auto uit Duitsland kunt u profiteren van aanzienlijke financiële meevallers. Om te beginnen is BPM berekenen niet nodig bij de invoer van een geheel elektrische auto. Over geheel elektrische voertuigen is namelijk geen bruto-BPM en dus ook geen rest-BPM verschuldigd bij invoer. De lage Duitse aanschafprijs wordt dus niet verhoogd met deze bij brandstof- en hybride voertuigen zo bepalende extra kosten. Gaat u uw elektrische auto zakelijk kopen en berijden? Dan is het goed om te weten dat u voor elektrische auto's vaak minder bijtelling betaalt en dat u bij import altijd het bijtellingsregime van de eerste toelating (in Duitsland) van de auto mag hanteren en dus niet de datum van eerste import registratie in Nederland (tenzij het een nieuwe auto betreft en de auto nooit is toegelaten in Duitsland).

Voordeel hybride auto kopen in Duitsland

Ook het kopen van een hybride auto in Duitsland is voordelig. Het aanbod van jong gebruikte auto's in Duitsland is groot, het uitrustingsniveau is goed en de prijzen zijn scherp. Daarnaast vallen BPM bedragen bij import voor hybride auto's mee inverhouding tot benzine en diesel aangedreven auto's.

Een auto kopen in Duitsland begint bij Das Import

Op het gebied van hulp bij de aanschaf van (electrische en hybride) auto’s in Duitsland is Das Import een ervaren en betrouwbare partner. Al meer dan vijftien jaar is het invoeren van jonge occasions uit Duitsland voor een steeds groter wordende groep tevreden klanten onze core business. Das Import onderscheidt zich door flexibiliteit, transparantie en klantvriendelijkheid. Maar minstens zo belangrijk vindt u misschien dat u bij ons altijd geld bespaart en dat de doorlooptijd bij Das Import korter is dan wanneer u een andere weg bewandelt. Zo keurt de RDW uw nieuwe auto bij ons ter plaatse, waardoor u de gebruikelijke wachttijden omzeilt. Ook kunt u ervan op aan dat wij bij de BPM-aangifte altijd zo veel mogelijk in uw voordeel denken en doen. Dat laatste is geen vanzelfsprekendheid, maar een belangrijk pluspunt van onze ervaring. Op basis van een uiterst schappelijk tarief leveren wij volledige ontzorging.

Een auto kopen in Duitsland kan snel en soepel verlopen. Met behulp van de zoekmachine op onze website vindt u snel de auto die bij u past, waarna wij u met de verschillende vormen van dienstverlening die wij u kunnen bieden snel door het aanschaf- en importtraject begeleiden of dit zelfs geheel van u overnemen. Kies ook voor toekomstbestendig rijden en gun uzelf de besparing die de import van een elektrische of hybride auto uit Duitsland biedt. Laat Das Import u helpen om snel en voordelig een mooie elektrische of hybride auto in Duitsland te kopen.

Start hier direct uw zoektocht 

 

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.