Fabrieksgarantie bij importeren auto uit Duitsland

Nieuwe auto's worden in Europa met een fabrieksgarantie geleverd vanuit de fabrikant van het desbetreffende automerk. De fabrikant is conform de wettelijke Europese richtlijnen verplicht minimaal twee jaar fabrieksgarantie te geven op de auto. Deze fabrieksgarantie is een uitgebreide garantie die, afhankelijk van het automerk, doorgaans twee jaar of bij bepaalde fabrikanten drie of meer jaren geldig is. Bij één fabrikant is de garantie zelfs zeven jaar geldig.

Europese geldigheid

De garantie rust op de auto en is overdraagbaar op iedere volgende eigenaar. Ook bij het invoeren van een Duitse auto zal de fabrieksgarantie overgaan naar de Nederlandse eigenaar en in Nederland opeisbaar zijn mocht u de garantie willen claimen voor de geïmporteerde auto. U kunt hiervoor gewoon in Nederland terecht bij de lokale officiële merkdealer en hoeft daarvoor dus niet naar Duitsland. Het kan daarom interessant zijn om een auto te importeren uit Duitsland die nog fabrieksgarantie heeft. Dit geeft een stuk extra zekerheid in het geval er onverhoopt iets mocht gebeuren met de auto wat onder de fabrieksgarantie valt. U kunt dit dan gewoon in Nederland afhandelen bij de lokale merkdealer zonder dat u hiervoor extra kosten maakt.

Om aanspraak te kunnen maken op de fabrieksgarantie is het wel van belang dat de auto volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden wordt. Niet alles wordt door de garantie gedekt, bijvoorbeeld normale slijtage aan onderdelen.

Aanvullende garantie

Wanneer u een auto uit Duitsland wilt invoeren in een leeftijdscategorie waarin er geen of nog slechts beperkt fabrieksgarantie geldig is, kan Das Import u een aanvullende garantie op uw te importeren auto aanbieden via Autotrust.

Aanvullende garantie - Autotrust

Wellicht ook interessant:

VOORKOM DAT U TE VEEL BPM BETAALT: Keuze voor het voordeligste BPM regime

Auto invoeren RDW / Douane

Transport en aankoopafwikkeling

Totale kosten auto invoeren

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar