Transport en aankoopafwikkeling import auto uit Duitsland

U heeft een auto gevonden die u wilt gaan importeren uit Duitsland? Nadat u bekend bent met de te verwachten rest-BPM bij import naar Nederland, zal onder meer de aankoop, een eventuele onderhandeling en het transport van de importauto uit Duitsland moeten worden afgehandeld. Voor €695,- kunnen wij u dit geheel uit handen nemen.

Aankoopafwikkeling en onderhandeling

We zullen daartoe al het benodigde Duitse dealer contact voor u voeren, navraag bij de verkoper doen naar de voertuighistorie en de aanwezigheid van alle benodigde auto import documenten zoals: Kenzeichen Teil I + II, Übereinstimmungsbescheinigung / Certificaat van Overeenkomst, onderhoudsboekje, etc., het koopcontract controleren, de aankooponderhandeling doen (indien wenselijk, wij berekenen u hiervoor 15% van de gerealiseerde onderhandelingskorting) en indien wenselijk de betaling aan Duitse dealer verzorgen (optioneel, zonder meerprijs). Indien u de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan Das Import de auto intracommunautair verwerven en na invoer aan u leveren als BTW auto zonder dat u zich hiervoor in de fiscale materie hieromtrent hoeft te verdiepen. Wij doen dit dagelijks en hebben onze “Verklaring omtrent de hoedanigheid van belastingplichtige” klaar liggen om dit snel en efficiënt voor u uit handen te nemen.

LET OP: wij bieden onze dienst voor transport en aankoopafwikkeling niet aan voor auto’s die particulier worden aangeboden (“Privatanbieters”) en slechts beperkt voor auto’s die niet bij officiële merkdealers geadverteerd staan. In onze ervaring kleven er te veel risico’s aan het aankopen van dit soort auto’s op afstand. U kunt dergelijke auto’s uiteraard wel door ons laten invoeren bij de RDW / Douane nadat u de auto zelf heeft overgereden naar Nederland (al dan niet in combinatie met een tijdelijk 5-daags kenteken) of u kunt gebruik maken van een door ons opgesteld Douanerapport.

Onafhankelijke technische aankoopkeuring

Indien wenselijk kunnen we tegen meerprijs één en ander combineren met een onafhankelijke technische aankoopkeuring. Doorgaans kunnen wij dan een eventuele negatieve uitkomst van de aankoopkeuring als ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst laten opnemen.

Verzekerd transport per oplegger

Indien alle voornoemde zaken zijn afgehandeld zullen wij zorgen voor een verzekerd transport per oplegger (bij de prijs inbegrepen) van de aangekochte auto vanuit Duitsland naar Nederland. Vanaf het moment dat wij het transport definitief kunnen plannen duurt het doorgaans ca. vijf tot tien werkdagen voordat de auto bij ons wordt afgeleverd. Wanneer u gebruik maakt van ons sneltransport kan dit al binnen één á twee werkdagen. 

Invoeren auto RDW

Wij bieden onze dienst voor aankoopafwikkeling en transport alleen aan in combinatie met onze dienst voor het invoeren van de auto bij de RDW / Douane. Na aflevering van uw importauto bij ons op kantoor in Zaandam zullen we de auto binnen één werkdag laten invoeren door de RDW. Vanwege het grote aantal auto's dat wij dagelijks invoeren, voert de RDW bij ons op locatie in. Wij rijden daardoor niet in uw auto, voor het transport niet en voor het invoeren van de auto niet. 

Na het invoeren van de auto hebben de RDW en de Belastingdienst gecombineerd ca. acht tot twaalf werkdagen nodig voor het aanmaken van een kentekenbewijs. Het gecombineerde traject duurt daarmee doorgaans ca. drieënhalf tot vierenhalf weken vanaf het moment dat wij het transport definitief kunnen plannen. Als u om welke reden dan ook eerder over uw auto wilt kunnen beschikken bieden wij eveneens een sneltransport aan waardoor deze doorlooptijd versneld kan worden.

Uw auto staat tijdens het importproces in een zwaar beveiligde autoshowroom met onder meer gepantserde overheaddeuren, antirampalen, camerabewaking met meldkamer, alarmsysteem en een veiligheidshek. Wanneer u uw auto door ons laat invoeren houden wij in de BPM aangifte rekening met toepassing van het voordeligste BPM regime. De kosten voor onze dienstverlening verdient u hierdoor vaak al meer dan terug.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

 

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar