De 4 meest populaire geïmporteerde auto's januari 2021

Wist je dat auto's importeren ook in 2021 nog steeds populair is? Vandaag ontdek jij de 4 meest populaire geïmporteerde auto's van dit moment, en je ziet meteen hoeveel jij kunt besparen op een van deze top modellen. Ben jij klaar om de:

  • BMW X1
  • Mercedes-Benz GLC
  • BMW X3
  • Mini Cooper

te ontdekken? Lees dan even verder!

Populaire geïmporteerde auto #1: BMW X1

 

De eerste generatie van de BMW X1 is in 2009 gelanceerd. De auto heeft natuurlijk een facelift gekregen maar ging in 2015 uit productie. Geen nood aan de man, want de tweede generatie stond gelukkig al klaar. In 2016 is deze gelanceerd en er zijn meerdere redenen waarom de BMW X1 een van de meest populaire geïmporteerde auto's van dit moment is.

Wist je bijvoorbeeld dat de X1 het vierde X-model is, naast de:

  • BMW X3
  • BMW X5
  • en BMW X6

 

De X1 moet concurreren met auto's als de Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Mercedes Benz GLA en de Audi Q3. En dat concurreren doet hij heel goed! Wist je dat er ook een Nederlands tintje aan de X1 zit? De auto wordt naast de Mini vanaf 2017 gebouwd bij VDL Nedcar in Born, omdat de fabriek in het Duitse Regensburg de vraag niet meer aan kan. Het is de eerste BMW die in Nederland gebouwd wordt!


Met een nieuwprijs die begint bij € 43.654 mogen we wel wat verwachten van deze auto. de BMW X1 is gemaakt om in alles de maatstaf te vormen. De auto straalt actie uit, en vanaf het eerste oogcontact kun je genieten van de stoere lijnen van het design. Het exterieur wordt gekenmerkt door korte overhangen en een lange wielbasis die kenmerkend is voor een Sports Activity Vehicle. Het is een auto met ambitie, maar hij wil nog steeds veelzijdig en flexibel zijn. De auto is gevuld met moderne technologie en garandeert maximaal comfort tijdens iedere gereden meter.

 

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 2700 BMW X1's beschikbaar bij Das Import. Je kunt een X1 al rijden vanaf € 8.753. Een mooie diesel met 143 pk en 181.000 op de teller. De prijzen bij de Nederlandse merkdealers voor een soortgelijke auto beginnen bij € 11.750. Een besparing van € 2.997! Niet voor niets dat de BMW X1 ook deze maand weer een populaire geïmporteerde auto is. Dit zal de komende maanden waarschijnlijk niet veranderen!

Klik op deze link om jouw BMW X1 te vinden >>>

 

Populaire geïmporteerde auto #2: Mercedes-Benz GLC

 

De Mercedes-Benz GLC is een stoere SUV met een nieuwprijs € 46.000. De auto heeft een stoer karakter en is van vele markten thuis. In de ogen van velen is de Mercedes-Benz GLC de perfecte combinatie van luxe en stoerheid die je niet in een andere SUV snel terug kunt vinden. De meest verkochte modellen hebben een automaat en zijn rijk uitgerust. Je kunt al een Mercedes-Benz GLC 220d 4Matic vinden vanaf € 22.564. De motor heeft weliswaar 185.000 gelopen, maar het is een jonge auto. Kijk je iets verder dan vind je al exemplaren vanaf € 29.000 met een km stand rond de 105.000. 


Hoeveel kun je dan besparen? Het goedkoopste exemplaar op de Nederlandse markt met ongeveer dezelfde km stand en leeftijd is €27.950. Een verschil van € 5.386. Geen wonder dat deze stoere auto zo populair is om te importeren! 

Klik op deze link om jouw Mercedes-Benz GLC te vinden >>>

 

Populaire geïmporteerde auto #3: BMW X3

 

 

Het zal je niet ontgaan zijn dat BMW onlangs de BMW IX3 heeft gelanceerd. Het elektrische broertje van de BMW X3. En dit heeft een goede reden: de 'gewone' X3 is een geweldige auto! Dit zien wij ook terug in onze cijfers. Wederom is de BMW X3 een razend populaire auto om te importeren.

 

Net als zijn kleine broertje is de BMW X3 een statement van een auto! Onbegrensde mogelijkheden en een expressie van pure aanwezigheid en vrijheid. Een stoer karakter waar sportieve vleugjes in verwerkt zijn. Na de introductie van de BMW X5 wist BMW dat ze goud in handen hadden, en in 2003 was de BMW X3 geboren. Sinds 2002 zijn er ook genoeg speciale X3 modellen geweest. Het model heeft mee gedaan aan de Dakar Rally (al raden wij jou aan om dit niet te doen met jouw X3) waarmee ze zelfs de 6e plek wisten te bemachtigen!

 

De derde generatie is in 2018 gelanceerd, en vanaf nu kun je dus ook de IX3 kopen. Dit is een elektrische variant. Maar mocht je een petrol-head zijn dan kun je gelukkig nog genoeg andere BMW X3's vinden. Momenteel zijn er meer dan 2200 modellen beschikbaar. En de prijs? Die begint vanaf € 14.771 voor een diesel uit 2012 met 183 pk en 172.000 km op de teller.


Op Autoscout kun je wel goedkopere modellen vinden. Maar zijn ze ook goed? De BMW X3 xDrive20d begint daar bij € 6.885. Het gaat om een oudere BMW X3 uit 2009 met 259.000 km op de teller. Durf jij de gok te wagen...?

Klik op deze link om jouw BMW X3 te vinden >>>

 

Populaire geïmporteerde auto #4: Mini Cooper

 

 

Jong en oud: iedereen kent de Mini Cooper! Het is een sportieve auto uit Engeland gebaseerd op een Morris. Geïntroduceerd in 1963, en tot de dag van vandaag nog steeds een gewilde klassieker. Het is gewoon een leuke auto om in te rijden. Alles gaat zwaar en stug, maar dat hoort bij de beleving. En daar draait het om bij deze auto! Het (standaard) uitlaatgeluid is leuk. En ja, de auto de Mini hobbelt een beetje (kort en stug), maar alles binnen de perken. En hoe zit het met de binnenkant? Het voelt allemaal kwalitatief goed aan! Sportief? Zeker! Praktisch? 100%! Leuk? Moet ik hier echt op antwoorden!?


Hoe zit het met het aanbod? Want de Mini is een populaire geïmporteerde auto... Je wilt toch niet naast het net vissen! Gelukkig zijn er nu meer dan 900 exemplaren beschikbaar met een vanafprijs van € 8.974. Je hebt dan een handgeschakelde benzine uitvoering met 85.569 kilometers op de teller. Bij de Nederlandse dealers zijn de Mini's wederom iets goedkoper. De vanafprijs is € 6.250 maar de auto heeft wel het dubbele aantal kilometers gereden, namelijk: 159.614 km. Ook is de auto minder rijk uitgerust en een paar jaar ouder. 

 

Klik op deze link om jouw Mini Cooper te vinden >>>

 

Conclusie: is een populaire geïmporteerde auto iets voor jou?


Een auto importeren is misschien een beetje spannend. Maar de eerste stap is om eens te kijken of jouw auto überhaupt beschikbaar is. Stap twee is genieten van hoeveel geld je kunt besparen. En als laatste? Genieten van onze excellente service.

Twijfel je (of zie je door de bomen het bos niet)? Neem dan gerust even contact met ons op: wij staan voor je klaar!

 

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.