Audi A3 occasion kopen

Audi A3 Occasion

De Audi A3 is een veelzijdige en stijlvolle auto. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een premium occasion. Als een van de meest gewilde occasions, biedt een Audi A3 kopen, de perfecte mix van prestaties, comfort en geavanceerde technologie. Het kiezen voor een Audi A3 occasion in plaats van een nieuwe auto opent de deur naar een breder scala aan modellen en uitvoeringen tegen aantrekkelijkere prijzen.

Zoekt u een tweedehands Audi A3 als een compacte gezinsauto? Of bent u op zoek naar een sportief voertuig voor uw dagelijkse ritten? De diversiteit van de A3 biedt iets voor elke smaak en behoefte. Van efficiënte dieselmotoren tot krachtige benzine varianten en zelfs hybride opties. De Audi A3 tweedehands markt is rijk aan keuzes. Lees hier over de unieke aspecten van de Audi A3.

Audi A3 Occasion prijzen

De Audi A3 is er in veel verschillende varianten en modellen. De eerste A3 kwam al in 1996 op de markt. Door de jaren heen heeft het Audi model een breed scala aan prijspunten gekend. De prijs is afhankelijk van het model, de uitvoering en het jaar van uitgave. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen voor nieuwe en vorige generatie Audi A3-modellen. Variërend van de standaard uitvoeringen tot de high-performance RS3-modellen:

Nieuwprijzen Audi A3 (vanaf 2020):

 • RS3 Sportback quattro (2021-..): € 104.616
 • RS3 Limousine quattro (2021-..): € 105.031
 • A3 Sportback 30 TFSI Pro Line (2020-..): Vanaf € 37.301
 • A3 Limousine 30 TFSI Pro Line (2020-..): Vanaf € 37.689
 • S3 Limousine quattro (2020-..): Vanaf € 79.097
 • S3 Sportback quattro (2020-..): Vanaf € 78.048

Eerdere Generaties en Modellen:

 • RS3 Sportback 2.5 TFSI quattro (2017-2020): € 85.980
 • RS3 Limousine 2.5 TFSI quattro (2017-2020): € 86.480
 • S3 Limousine 2.0 TFSI quattro (2016-2020): Vanaf € 57.320
 • A3 Sportback 1.0 TFSI (2016-2018): Vanaf € 29.390
 • A3 Limousine 1.0 TFSI (2016-2018): Vanaf € 29.900

Wat kost een Audi A3 occasion?

Bij het kopen van een Audi A3 occasion, is het belangrijk om te weten dat de prijzen behoorlijk variëren. Factoren zoals de leeftijd van de auto, de gereden kilometers, de algehele staat en de specifieke uitvoering beïnvloeden de prijs. 

Over het algemeen zijn Audi A3 occasions in Duitsland voordeliger dan vergelijkbare modellen in Nederland. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor kopers die op zoek zijn naar de kwaliteit van Audi tegen een lagere prijs. Via DAS Import kan u al een zo goed als nieuwe Audi A3 occasion kopen vanaf €17.000,-. Dat scheelt flink ten opzichte van een nieuwe A3 uit de fabriek terwijl occasions bij DAS Import veelal zo goed als nieuw zijn.

Hybride Audi A3 E-tron

De Audi A3 is er ook als E-Tron (niet te verwarren met de nieuwere reguliere Audi E-Tron occasion), een innovatieve plug-in hybride in het Audi-assortiment. Deze variant combineert de efficiëntie van een elektrische motor met de kenmerken van een traditionele verbrandingsmotor. Een A3 E-Tron biedt een indrukwekkende actieradius en kan tot een bepaalde snelheid volledig elektrisch rijden. Dit maakt hem ideaal voor zowel korte stadsritten als lange afstanden.

Met de Audi A3 e-tron genieten bestuurders van een milieuvriendelijke rijervaring, dankzij de lagere emissies. Tegelijkertijd levert de auto niet in op prestaties of rijcomfort. De A3 e-tron is een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een auto die zowel milieubewust als krachtig is. Omdat de BPM bij import rekening houdt met de CO2-uitstoot, is de zuinige A3 E-Tron een zeer interessante optie voor import.

Audi A3 carrosserie varianten

De Audi A3 is beschikbaar in verschillende carrosserievarianten, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen:

Coupé

De A3 coupé van Audi biedt een sportieve uitstraling met een strak en gestroomlijnd design.

Sportback

De stationwagon-variant, beter bekend als de Audi A3 Sportback, biedt meer ruimte en veelzijdigheid.

Cabrio

De Audi A3 cabriolet voor liefhebbers van open rijden. Met een elegant ontwerp en de mogelijkheid om het softtop dak neer te klappen. 

Limousine

De sedan-variant van de Audi A3 combineert comfort en elegantie. Met een ruim interieur en een prachtig design is deze variant ideaal voor zowel zakelijk gebruik als voor dagelijks comfort.

Elke carrosserievariant van de Audi A3 biedt een unieke combinatie van Audi's bekende kwaliteit en innovatie, waardoor er voor elke rijstijl en behoefte een geschikte optie is.

Evolutie Audi A3

De Audi A3 heeft een rijke geschiedenis van innovatie en ontwikkeling. Hier zijn enkele belangrijke jaartallen die de evolutie van dit model markeren:

1996: Introductie van de eerste generatie Audi A3, een belangrijke stap in het compacte segment voor Audi.

2003: Lancering van de tweede generatie, met verbeteringen in design en technologie.

2012: De derde generatie Audi A3 wordt geïntroduceerd, met een moderner ontwerp en geavanceerde technologieën.

2016: Een facelift voor de derde generatie brengt subtiele design wijzigingen en technologische updates.

2020: De vierde generatie Audi A3 maakt zijn debuut, met een volledig nieuw ontwerp en de nieuwste technologieën.

Bekende problemen bij Audi A3 occasions

Elektronische problemen

De Audi A3 kan kampen met elektronische storingen. Dit kan variëren van problemen met het infotainmentsysteem tot storingen in de navigatie. Het is belangrijk om alle elektronische functies grondig te testen tijdens een proefrit.

Motor- en transmissieproblemen

Sommige modellen, vooral de 1.4 TFSI, kunnen last hebben van een hoog olieverbruik. Regelmatige controle van het oliepeil is essentieel. Let ook op de prestaties van de motor en transmissie tijdens het rijden.

Specifieke motorproblemen

De 1.0 TFSI kan problemen hebben met een hangende gasklep, terwijl de 1.2 en 1.4 TFSI-modellen soms last hebben van lekkende benzine-injectoren.

Audi A3 E-Tron problemen

Eerdere modellen van de A3 E-Tron hadden diverse elektronische storingen. Controleer of alle belangrijke updates zijn uitgevoerd.

1.6 TDI problemen:

Let op koelvloeistoflekkage en problemen met de krukassensor.

Kosten voor reparaties bij een Audi A3 occasion

De reparatiekosten voor een tweedehands Audi A3 hangen af van de aard en ernst van het probleem. Kleine elektronische storingen of oppervlakkige schade aan het interieur of exterieur zijn over het algemeen goedkoper te herstellen.

Ingrijpende problemen zoals motordefecten of serieuze transmissieproblemen kunnen leiden tot aanzienlijk hogere reparatiekosten. Het is daarom belangrijk om de staat van de auto grondig te beoordelen voordat u tot aankoop overgaat. Alle occasions via DAS Import worden grondig onderzocht zodat u zonder technische kennis en inspecties kan genieten van een perfecte A3.

Audi A3 occasion via DAS Import

Bij DAS Import nemen we de zorg voor het kopen van een Audi A3 occasion uit handen. Wij controleren elke auto grondig en voeren indien nodig aankoopkeuringen uit. Hierdoor wordt het risico op problemen aanzienlijk kleiner.

Onze focus ligt op het importeren van jong gebruikte Audi A3's met lage kilometerstanden, direct en uitsluitend van Duitse Audi-merkdealers. Dit verzekert u van een auto in uitstekende staat. Wij bieden volledige ondersteuning gedurende het gehele importproces, van het vinden van de juiste A3 tot het afhandelen van alle administratieve processen. Met onze expertise en ervaring wordt het importeren van uw Audi A3 een eenvoudige en plezierige ervaring.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.