Audi Q5 occasion kopen

Audi Q5 Occasion

De Audi Q5, een middelgrote SUV van Audi, staat bekend om zijn combinatie van stijl, comfort en prestaties. Als een populaire keuze biedt de Audi Q5 occasion een aantrekkelijke optie wanneer u op zoek bent naar kwaliteit en luxe. Van de krachtige en efficiënte motoren tot de geavanceerde technologie en het luxueuze interieur. Elke Audi Q5 occasion belooft een rijervaring van topniveau.

De prijs van een Audi Q5: Nieuw of occasion

De Audi Q5 heeft door de jaren heen verschillende prijspunten gehad, afhankelijk van het model en het jaar van uitgave.

Bijvoorbeeld:

  • Voor de periode 2008-2012 begonnen de prijzen van nieuwe Audi Q5-modellen vanaf ongeveer €44.780.
  • In de periode 2012-2017 was de instapprijs voor een nieuwe Audi Q5 ongeveer €46.570.
  • Tussen 2017 en 2021 startten de prijzen van nieuwe Audi Q5-modellen vanaf €54.120.
  • Voor de meest recente modellen, van 2021 tot heden, liggen de prijzen van nieuwe Audi Q5's rond de €69.120.

Deze prijzen reflecteren de nieuwprijzen bij lancering en variëren op basis van specifieke uitvoering en toevoegingen. Occasionprijzen voor de Audi Q5 zijn doorgaans lager, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, kilometerstand en staat van het voertuig.

Een Audi Q5 importeren uit Duitsland geeft u toegang tot een breder scala aan modellen en uitvoeringen die mogelijk niet beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Daarnaast liggen de prijzen van auto’s in Duitsland lager dan in Nederland.

Hybride rijden met een Audi Q5

De Audi Q5 is ook beschikbaar in hybride varianten, zoals de Q5 TFSI e quattro, die een combinatie van een traditionele verbrandingsmotor en een elektrische motor biedt. Deze hybride varianten bieden een milieuvriendelijker alternatief zonder in te leveren op prestaties.

Deze Audi Q5 modellen bieden een indrukwekkende actieradius en zijn ideaal voor bestuurders die op zoek zijn naar een balans tussen efficiëntie en kracht. De beschikbaarheid van deze hybride modellen varieert per jaar en uitvoering.

Audi Q5 carrosserie varianten

De Audi Q5 is bekend om zijn SUV-stijl. Een perfecte balans tussen luxe, comfort en veelzijdigheid. Een Q5 is ideaal voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een ruime en praktische auto van een premium merk. Een SUV biedt voldoende binnenruimte en een hogere rijpositie, wat zorgt voor een beter zicht en een comfortabele rijervaring.

Naast de traditionele SUV-stijl introduceerde Audi in 2021 de Audi Q5 Sportback. De Sportback variant combineert de functionaliteit van een SUV met een meer gestroomlijnde, coupé-achtige daklijn, wat resulteert in een sportiever uiterlijk en gevoel. De Audi Q5 Sportback biedt een unieke esthetiek zonder in te leveren op de ruimte en het comfort waar de Q5 om bekend staat.

Evolutie Audi Q5

Deze jaartallen markeren belangrijke momenten in de ontwikkeling van de Audi Q5, waarbij elke nieuwe generatie en update het model verder heeft verfijnd en verbeterd.

2008: Introductie van de eerste generatie Audi Q5. Dit markeerde Audi's intrede in de markt van middelgrote SUV's.

2012: De Audi Q5 onderging een facelift, waarbij zowel het exterieur als het interieur werden bijgewerkt, samen met verbeteringen in de motor en technologie.

2017: Lancering van de tweede generatie Audi Q5. Deze generatie bracht significante verbeteringen op het gebied van design, technologie en prestaties.

2021: De Audi Q5 Sportback is een combinatie van stijl, praktische bruikbaarheid en sportiviteit. Deze derde SUV-coupé Sportback van Audi, die in de eerste helft van 2021 wordt geïntroduceerd.

De evolutie van de Q5 weerspiegelt Audi's toewijding aan innovatie en kwaliteit in hun SUV-lijn.

Waar op letten bij een Audi Q5 Occasion

Bij het overwegen van een tweedehands Audi Q5 is het belangrijk om op enkele veelvoorkomende problemen te letten. Deze kunnen variëren afhankelijk van het modeljaar en de specifieke uitvoering.

De Audi Q5, specifiek van bouwjaren 2017 tot en met 2024, heeft verschillende problemen ondervonden die belangrijk zijn om te overwegen:

Olieverbruik

Sommige Q5-modellen, vooral die met 2.0L turbo motoren van 2010 tot 2017, staan bekend om het verbruiken van meer olie dan normaal. Dit kan leiden tot een plotseling verlies van motorvermogen.

Stuurbekrachtiging falen: Modellen van 2015 tot 2021 hebben problemen gehad met de stuurbekrachtiging, vooral tijdens koud weer. Dit kan worden opgelost met een software-update of door het vervangen van de stuurbekrachtiging.

Defecte Airbags

Dit probleem, onderdeel van het bredere Takata airbag-probleem, heeft vooral invloed gehad op de modellen van 2009 tot 2012. De airbags kunnen bij ontplooiing exploderen door overmatige interne druk.

Brandstoflekkage

Bij sommige modellen van 2013 tot 2017 was er een neiging tot het kraken van de brandstofpompflens, wat kon leiden tot brandstoflekkage.

Timing Ketting Probleem

De timing kettingen van modellen van 2009 tot 2013 waren gevoelig voor uitglijden, wat ernstige motorschade kon veroorzaken.

Diverse Elektrische Problemen

Het model van 2018 had meerdere elektrische problemen, die moeilijk op te sporen en te repareren waren.

Overige problemen

Daarnaast hebben gebruikers op forums diverse andere problemen gemeld, zoals problemen met de MMI (Multi Media Interface), storingen in de olie druksensoren, en problemen met de parkeerhulp.

Het is belangrijk op te merken dat sommige van deze problemen onderworpen waren aan terugroepacties en garantieverlengingen, wat betekent dat eigenaren reparaties kosteloos of tegen een verminderd tarief konden laten uitvoeren.

Als u overweegt een gebruikte Audi Q5 te kopen, vooral uit deze bouwjaren, is het raadzaam om te controleren of de auto heeft geprofiteerd van deze terugroepacties en of bekende problemen zijn aangepakt.

Voor de modellen vanaf 2017 tot en met 2024 lijkt het erop dat de problemen met de oudere modellen grotendeels zijn verholpen, maar het is altijd verstandig om een grondige inspectie en achtergrondonderzoek te doen voor aankoop.

Wilt u zeker zijn van een probleemloze Q5? Importeer dan via DAS Import. Bij DAS Import controleren we alle auto’s zorgvuldig. Wij weten per model precies waar we op moeten letten en nemen alle handelingen uit handen zodat u zeker bent van een vlekkeloze aankoop.

Audi Q5 occasion via DAS Import

Bij DAS Import vereenvoudigen wij het aankoopproces van een Audi Q5 occasion aanzienlijk voor u. Onze dienstverlening omvat uitgebreide controles en aankoopkeuringen van elke auto, zodat u verzekerd bent van een voertuig in optimale staat. Wij zijn gespecialiseerd in het importeren van jong gebruikte Audi Q5's met lage kilometerstanden, direct van Duitse merkdealers, wat u de zekerheid geeft van een auto in uitstekende conditie.

Onze volledige begeleiding strekt zich uit van het vinden van de juiste auto tot het afhandelen van alle administratieve processen. Met DAS Import aan uw zijde wordt het importeren van uw Audi Q5 een eenvoudige en plezierige ervaring.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.