SCM alarm klasse 4

Alarm klasse 4 inbouwenTegenwoordig worden de SCM alarmklasses 1, 2, 3, 4 & 5 officieel niet meer zo genoemd (SCM alarmsysteem (met hellingshoekdetectie) en SCM voertuigvolgsysteem zijn nu de officiële termen). Veel verzekaars en tussenpersonen communiceren echter wel nog steeds in deze klasses waardoor de klasses in de praktijk wel nog worden gebruikt. 

Geïmporteerde auto’s uit Duitsland zijn vrijwel nooit uitgerust met een Nederlands SCM alarm klasse 4 alarmsysteem. De SCM klassen certificering zoals die in Nederland bekend is, is helaas niet de standaard in Duitsland. Ook een soortgelijk systeem van alarm vereisten waar Nederlandse verzekeraars mee werken is ons in Duitsland niet bekend.

Omdat dieven tegenwoordig een auto in korte tijd kunnen stelen is het voor uzelf een overweging om de auto uit te rusten met een alarm klasse 4 alarm met voertuigvolgsysteem. Hierdoor kan de auto na diefstal direct getraceerd worden. De meeste verzekeraars zullen echter bij het afsluiten van een allrisk verzekering (of WA + beperkt casco verzekering) voor auto’s met nieuwprijzen van tussen de ca. €65.000,- en €80.000,- of hoger zelfs eisen dat u een SCM gecertificeerd alarm klasse 4 alarmsysteem of een alarm klasse 5 laat inbouwen.

Inbouw auto alarmsysteem

Das Automotive Services kan de inbouw van een dergelijk SCM klasse 4 alarm faciliteren. Wij kunnen dit laten doen voor klanten van onze auto import service maar ook als losse dienst. Wanneer u een auto laat importeren door ons kunnen wij de inbouw van een SCM alarm klasse 4 in uw importauto voor u laten verzorgen zonder dat dit vertraging oplevert voor de aflevering van uw ingevoerde auto op Nederlands kenteken.

Onze inbouwers leveren uitsluitend A-kwaliteit producten en systemen. Er zijn iets goedkope merken op de markt maar onze ervaringen daarmee zijn slecht. Gebruik van dit soort goedkopere producten kan resulteren in storingen, startonderbrekers die onverwachts blokkeren waardoor u niet weg kunt, onterechte alarmmeldingen, etc. Goedkoop is hierdoor vaak duurkoop. Desalniettemin werken wij met scherpe prijzen. Voor meer informatie en kosten verzoeken wij u contact met ons op te nemen. We zullen u dan een offerte op maat uitbrengen voor uw specifieke (import)auto.

Specificaties (voormalig) alarmklasse 4 autoalarm

Het voormalige als SCM alarm klasse 4 bekend staande alarmsysteem omvat een SCM gecertificeerd voertuigvolgsysteem en daarnaast een SCM alarm klasse 1, 2 of 3 alarmsysteem echter zonder onderlinge koppeling (met koppeling betreft een SCM alarmklasse 5). Met een voertuigvolgsysteem of track & trace systeem kan een auto na een eventuele diefstal middels een GPS signaal worden getraceerd door een erkende PAC meldkamer. Het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd na een melding door de eigenaar van diefstal. Je moet dus zelf als eigenaar de diefstal constateren en doorgeven aan de PAC meldkamer. In tegenstelling tot bij een SCM alarmklasse 5 alarmsysteem waar  het voertuigvolgsysteem door de onderlinge koppeling wordt geactiveerd als het alarm afgaat.

Meer over de verschillen tussen de diverse alarm klasses van SCM vindt u onder: verschil tussen SCM alarmklasses.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.