Auto importeren & corona Lees meer

SCM alarm klasse 3

Alarm klasse 3

Het SCM alarm klasse 3 alarmsysteem is het meest door ons ingebouwde alarm. De meeste verzekeraars eisen de inbouw van deze alarmklasse bij het afsluiten van een allrisk verzekering (of WA + beperkt casco verzekering) voor auto's met een nieuwprijs vanaf €50.000,- (incl. BPM en BTW). Afhankelijk van het soort auto en de verzekeraar zal er doorgaans voor auto's met nieuwprijzen van tussen de ca. €65.000,- en €80.000,- of hoger een alarm klasse 4 of alarm klasse 5 met een voertuigvolgsysteem worden geëist.

De SCM klassen certificering zoals we die in Nederland kennen is helaas niet de standaard waar ze in Duitsland mee werken. Ook een soortgelijk systeem van alarm vereisten waar verzekeraars in Nederland mee werken is ons in Duitsland niet bekend.

Inbouw autoalarm import auto

In Duitsland is een alarmsysteem voor veel auto's geen standaard uitrusting en een optie die niet altijd wordt geconfigureerd op nieuwe auto's. Wij importeren zeer regelmatig importauto's met nieuwprijzen van ruim over de € 100.000,- waar überhaupt geen alarmsysteem in zit. Wel worden de meeste Duitse auto's af-fabriek van een SCM / TNO goedgekeurde startblokkering (SCM alarm klasse 1 alarmsysteem) voorzien en daarnaast van centrale deurvergrendeling.

Wanneer er vanwege de eis van uw verzekeringsmaatschappij een alarm klasse 3 autoalarm dient te worden ingebouwd in uw import auto zijn wij u hier graag mee van dienst. Wij werken uitsluitend met hoogwaardig kwalitatieve producten van A-merken. Goedkopere merken hebben statistisch aangetoond aanmerkelijk meer loze alarmmeldingen of laten het juist op cruciale momenten afweten. Er zijn veel goedkope aanbieders die slechte kwaliteit leveren dus het verdient de aanbeveling niet uitsluitend naar de prijs te kijken wanneer u voor een alarm op de markt bent.

Wij kunnen de bestaande beveiligingsvoorzieningen in uw import auto verder uitbreiden tot een kwalitatief hoogwaardig en SCM gecertificeerd klasse 3 alarmsysteem. De startblokkering van de auto wordt daarmee opgewaardeerd tot een volwaardig alarm klasse 3 alarmsysteem. 

Als een in te voeren auto wel al is uitgerust met een alarmsysteem dan zal er voor de verzekering vaak een SCM certificering moeten worden afgegeven voor dit alarm. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Het is echter niet altijd mogelijk een dergelijke certificering te verkrijgen. In veel gevallen hoeft er alleen een keuring op het alarm plaats te vinden maar voor bepaalde merken en modellen is dit niet mogelijk omdat SCM deze systemen niet kent en dan dient er alsnog een nieuw alarm klasse 3 alarmsysteem te worden ingebouwd. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie hieromtrent.

Specificaties alarmklasse 3 alarmsysteem

Om beter zicht te krijgen op de kwaliteit van elektronische beveiligingssystemen, heeft de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) Nederlandse auto alarmsystemen in vijf klasses ingedeeld (zie ook Verschil tussen SCM alarmklasses).

Een SCM alarm klasse 3 alarmsysteem bestaat uit een startblokkering, een alarmsysteem, een hellingshoeksensor, een sabotagesignalering, en een noodstroomsirene. Feitelijk is een SCM alarm klasse 3 alarmsysteem een alarm klasse 1 en een alarm klasse 2 alarmsysteem uitgebreid met een systeem voor sabotagesignalering en hellingshoekdetectie, een noodstroomvoorziening voor de sirene en met een verbinding tussen de centrale en de sirene middels een gecodeerd signaal waardoor de sirene van het alarm zal afgaan op de noodstroomvoorziening wanneer de draad wordt doorgeknipt.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar