SCM alarm klasse 5

Alarm klasse 5 inbouwenDe SCM alarmklassen 1, 2, 3, 4 & 5 worden officieel niet meer zo genoemd. SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie en SCM voertuigvolgsysteem zijn nu de officiële termen. Veel verzekaars en tussenpersonen communiceren echter wel nog steeds in deze klasses waardoor de klasses in de praktijk wel nog worden gebruikt. De SCM certificering zoals we die in Nederland kennen, wordt helaas niet gebruikt in Duitsland. Ook een soortgelijk systeem van alarmvereisten waar verzekeraars in Nederland mee werken is in Duitsland niet bekend. Uit Duitsland ingevoerde auto’s zijn daardoor vrijwel nooit uitgerust met een Nederlands SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie en SCM voertuigvolgsysteem (voorheen bekend als SCM alarm klasse 5 alarmsysteem).

Omdat dieven tegenwoordig een auto in zeer korte tijd kunnen ontvreemden kan het voor uzelf een overweging zijn om de auto uit te rusten met een alarm klasse 5 alarm met voertuigvolgsysteem. Hierdoor wordt de auto na een alarmmelding direct getraceerd door een erkende PAC meldkamer. De meeste verzekeringsmaatschappijen zullen echter bij het afsluiten van een allrisk verzekering (of WA + beperkt casco verzekering) voor auto’s met nieuwprijzen van tussen de ca. €65.000,- en €80.000,- of hoger sowieso eisen dat u een SCM alarm klasse 4 alarmsysteem of een alarm klasse 5 alarmsysteem laat inbouwen.

Specificaties (voormalig) alarmklasse 5 autoalarm

Het voormalig als SCM alarm klasse 5 bekend staande alarmsysteem bestaat uit een alarm klasse 3 alarmsysteem gecombineerd met een voertuigvolgsysteem (tegenwoordig dus een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie en een SCM voertuigvolgsysteem formeel maar dit is feitelijk hetzelfde). Het verschil met het SCM alarm klasse 4 alarmsysteem is dat bij een klasse 5 het autoalarm is gekoppeld aan het voertuigvolgsysteem. Dit zorgt er voor dat wanneer het alarm af gaat de gekoppelde PAC meldkamer hier direct een melding van krijgt en zij de auto direct actief gaan traceren en contact met u opnemen danwel met de benodigde overheidsinstanties. Bij een klasse 4 alarm triggert het afgaan van het alarm niet een signaal naar de meldkamer en zal u zelf eerst moeten constateren dat uw auto gestolen is en contact moeten opnemen met uw verzekeraar waarna het traceren in gang gezet zal worden. Het voordeel van een SCM klasse 5 alarmsysteem is dus dat op het moment van diefstal de meldkamer direct te auto gaat traceren en dat er dus veel sneller gehandeld wordt.

Bij het achteraf inbouwen van zowel een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen bekend als SCM alarm klasse 3 autoalarm) als een SCM voertuigvolgsysteem kunnen we overigens gratis een koppeling tussen deze twee systemen laten leggen. Wanneer er een bestaand alarmsysteem wordt uitgebreid met een voertuigvolgsysteem is dit niet altijd zonder extra kosten mogelijk aangezien daar in veel gevallen een extra module voor nodig is.

Meer over de verschillen tussen de diverse alarm klasses van SCM vindt u onder: verschil tussen SCM alarmklasses.

Inbouw auto alarmsysteem

Das Automotive Services kan de inbouw van een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie en een gekoppeld SCM voertuigvolgsysteem (voorheen bekend als SCM alarm klasse 5 alarmsysteem) probleemloos voor u laten verzorgen. Wij doen dit  voor klanten van onze auto import service maar ook als op zichzelf staande dienst. Wanneer u een auto laat invoeren door ons kunnen wij het inbouwen van een SCM alarm klasse 5 alarmsysteem in uw importauto voor u laten verzorgen zonder dat dit vertraging oplevert voor de aflevering van uw geïmporteerde auto.

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit producten en systemen. Er zijn iets goedkopere merken op de markt maar onze ervaringen daarmee zijn slecht. Gebruik van dit soort inferieure producten kan resulteren in storingen, startonderbrekers die onverwachts blokkeren waardoor u niet weg kunt, onterechte alarmmeldingen, etc. Goedkoop is hierdoor vaak duurkoop. Desalniettemin hanteren wij wel scherpe prijzen. Voor meer informatie en kosten verzoeken wij u contact met ons op te nemen. We zullen u dan een offerte op maat uitbrengen voor uw specifieke (import)auto.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar