SCM voertuigvolgsysteem laten inbouwen

 Voertuigvolgsysteem laten inbouwenVeel verzekeraars eisen de inbouw van een SCM voertuigvolgsysteem. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden voor het beveiligen van uw auto. Hoewel de alarmsystemen van auto’s door de jaren heen veel complexer zijn geworden is het aantal autodiefstallen niet minder geworden. Er wordt steeds vaker gesproken over goed georganiseerde bendes die gericht en geraffineerd te werk gaan, en zich met name op auto’s uit het duurdere segment richten. Vaak worden verdwenen auto’s niet terug gevonden. Daarom worden steeds meer auto’s voorzien van een SCM voertuigvolgsysteem. Deze aanvullende beveiliging die gekoppeld wordt aan een meldkamer zorgt er voor dat uw auto overal kan worden getraceerd.

Deze systemen houden de positie van uw auto bij door middel van GPS-technologie. Het voertuigvolgsysteem blijft standby staan als de auto stilstaat en komt pas in actie als de auto gaat rijden. Wanneer het systeem op de juiste wijze is ingebouwd en verborgen is weten dieven niets van de aanwezigheid van dit systeem. Het voertuigvolgsysteem  blijft continu werken, en geeft steeds een zeer nauwkeurige plaatsbepaling aan de meldkamer door.

Verzekering en voertuig volgsysteem

Het is niet verwonderlijk dat verzekeraars van duurdere auto's vaak eisen dat er een SCM voertuig volgsysteem wordt ingebouwd bij het afsluiten van een allrisk verzekering (of WA + beperkt casco verzekering) voor auto’s met nieuwprijzen van tussen de ca. €65.000,- en €80.000,- of hoger. Er zijn twee verschillende SCM alarm klasses voor voertuig volgsystemen waar de verzekeringmaatschappijen doorgaans om vragen. Dit zijn de alarmklasse 4 en alarmklasse 5 van SCM. Meer over de verschillen tussen de diverse alarm klasses van SCM vindt u onder: Verschil tussen SCM alarmklasses. Officieel worden de SCM alarmklasses 4 & 5 niet meer zo genoemd (SCM alarmsysteem (met hellingshoekdetectie) en SCM voertuigvolgsysteem zijn nu de officiële termen). Veel verzekaars en tussenpersonen communiceren echter wel nog steeds in deze klasses waardoor de klasses in de praktijk wel nog worden gebruikt. 

Wanneer u een SCM voertuigvolgsysteem laat installeren heeft u altijd zicht op de locatie van uw auto. De effectiviteit van een SCM voertuigvolgsysteem hangt af van de mogelijkheden van het beveiligingsproduct en de kwaliteit van de installatie. Das import haar inbouwers leveren louter A kwaliteit producten en systemen. Er zijn veel goedkope merken op de markt maar onze ervaringen daarmee zijn slecht. Gebruik van dit soort goedkopere producten kan resulteren in storingen, startonderbrekers die onverwachts blokkeren waardoor u niet weg kunt, onterechte alarmmeldingen, etc.

Inbouw in uw auto

Ook voor klanten die geen gebruik maken van onze auto import service kunnen wij een SCM voertuigvolgsysteem laten inbouwen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Wellicht ook interessant:

Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar