Dubbeltest: Mercedes-Benz C63 S AMG vs E63 S AMG

Is het eerlijk om een Mercedes-Benz C-Klasse te vergelijken met een E-Klasse? Niet echt. Maar het is wel leuk om eens de AMG Estate versies tegenover elkaar te zetten.

 

In deze dubbeltest ontdek jij hoe de Mercedes-Benz C63 S AMG en de E63 S AMG het doen. Beide auto's hebben een V8 motor met meer dan 500 pk onder de motorkap liggen. Ze kunnen allebei rond de 4 seconden naar de 100 km/u sprinten. Indrukwekkende cijfers voor een Estate toch?

Mercedes-Benz C63 S AMG

De Mercedes-Benz C63 S AMG is een fantastische auto om te zien, maar vooral om in te rijden. Het is een relatief anonieme auto om te zien. Maar op papier een raket van een auto. 510 pk, 8-cilinders bi-turbo, van 0-100 km/u in 4 seconden en een topsnelheid die gelimiteerd is op 250 km/u. Een fantastische auto om te zien, maar vooral om in te rijden. De C63 S AMG neemt het op tegen de Audi RS4 en de BMW M3.  

Zet je de C63 S AMG naast zijn grootste concurrent (de Audi RS4) dan valt het direct op dat hij zijn karakter verbergt. Dit komt ook doordat het een estate is met 490 liter aan laadruimte. Op het eerste gezicht voel je de scherpe randjes van de auto dus niet. Maar op het moment dat je wilt knallen en meer van de V8 vraagt merk je de diepgang die de auto biedt. De motor klinkt super (helemaal voor een bi-turbo model), en het uitlaatsysteem maakt het af. Gas geven en loslaten klinkt als muziek in de oren. 

 

De Mercedes-Benz C63 S AMG geeft je de mogelijkheid om goed in de toeren te rijden. Je moet echt naar de 5000 toeren gaan om te ontdekken wat deze auto nou te bieden heeft. Daar heeft deze Mercedes-Benz zoveel kracht zitten die direct een glimlach op je gezicht tovert!

 

E63 S AMG


Hoe zit het dan bij zijn grotere broertje? De E63 S AMG. Deze is groter en sneller dan de C63 S AMG. In deze auto vind je ook de V8 bi-turbo motor met 585 pk. Binnen 3,7 seconden zit je op de 100 km/u. En dat is heel snel voor een Estate. De E63 S AMG is sneller dan een Aston Martin Vantage of een Porsche Panamera 4.8 V8 Turbo S

 

Een Estate koop je natuurlijk voor de ruimte. De E63 S AMG is de grootste Estate die je voor je geld kunt kopen. Met een laadruimte van 695 liter heb je genoeg ruimte om met een gezin op vakantie te gaan. De E63 S AMG is ook de snelste Estate die je voor je geld kunt kopen. Het is ook een Estate die je de keuze geeft om je kinderen comfortabel naar school te rijden, en op de terugweg te genieten van een sportieve rit. En ook in deze E63 S AMG is het geluid een genot voor de oren. Wat hebben ze dat toch goed gedaan: kippenvel! Het diepe bass gevoel met een agressief laagje nodigt uit om het pedaal goed in te trappen.

 

Maar kan de E63 S AMG al die kracht wel aan van de motor? Jazeker! De dames en heren bij AMG hebben met het AMG Ride Control de oplossing gevonden voor koppel en de pk's. Het is een instelbaar dempingssysteem dat verrassend comfortabel is in de standaardmodus, en klaar is voor het racecircuit in Sport Plus-instelling.

 

 

 

Conclusie: Mercedes-Benz C63 S AMG vs E63 S AMG

Een keuze maken uit deze twee auto's is moeilijk. Want het zijn allebei geweldige auto's om in te rijden. Speelt geld geen rol dan is de E63 S AMG de beste keuze. De auto is sneller, groter en luxer dan zijn kleinere broertje. En de keuze kan nog moeilijker worden omdat via Das Import je flink kunt besparen op beide modellen. Het loont dan om te kijken of je toch voor de betere E63 S AMG gaat!

 

Laten we beginnen met de Mercedes-Benz C63 S AMG. De Mercedes-Benz C63 S AMG is op Das Import beschikbaar vanaf € 72.326. Je bespaart hiermee al € 26.000 ten opzichte van de Nederlandse markt. 

 

Klik op deze link om jouw C63 S AMG te vinden >>>

 

Wil jij liever voor iets meer luxe gaan met meer ruimte? Dan is de grote en sportieve E63 S AMG iets voor jou! Je kunt al de E63 S AMG rijden vanaf € 85.461. Dit sportieve S model is moeilijk verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De gewone E63 AMG is wel goed beschikbaar. Dit is een extra reden om eens te kijken of het loont om deze droom auto te importeren. Je bespaart veel geld, en je hoeft minder lang te zoeken naar jouw droom auto. 

Door het toevoegen van slechts 1 letter S is de nieuwprijs van de E63 S AMG € 10.285 hoger. Je krijgt dan meer vermogen, meer koppel en een snellere sprint. En het schijnt dat je er ook een drift-modus bij krijgt. Is dit het waard? Zeker weten: helemaal als je de auto met een flinke besparing importeert via Das Import!

 

Klik op deze link om jouw E63 S AMG te vinden >>>

 

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.