Vergelijking: Porsche Cayenne vs Porsche Macan

De Porsche Cayenne en de Porsche Macan zijn momenteel de meest gewilde SUVs die momenteel te koop zijn. Ze zijn allebei sportieve en luxe modellen, maar welke is nou de beste koop voor jou? Een goede reden om ze eens met elkaar te vergelijken.

 

In deze dubbeltest vergelijken we de voor- en nadelen van zowel de Porsche Macan, maar ook van de Porsche Cayenne. Benieuwd naar het resultaat, en wat deze vergelijking voor jou betekent? Klik dan even op lees verder >>>

Porsche Cayenne: de grootste SUV van Porsche

Je kunt de Cayenne in verschillende types krijgen, zoals bijvoorbeeld de:

  • Porsche Cayenne
  • Porsche Cayenne E-Hybrid
  • Porsche Cayenne S
  • Porsche Cayenne GTS
  • Porsche Cayenne Turbo
  • En Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

 

De Porsche Cayenne is misschien wel de grootste SUV van Porsche, maar langzaam is hij zeker niet. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende modellen beschikbaar. Om de vergelijking met de Macan zo eerlijk mogelijk te maken kiezen we ook in dit geval voor het basis model van de Porsche Cayenne. 

 

Bij het basis model vind je onder de motorkap een 3 liter turbocharged V6 motor. Deze motor zorgt voor 340 pk. Maar dit vermogen moet ook goed vertaald worden naar het asfalt. En dat doet deze Cayenne slim door het 4x4 systeem. Een sprintje naar de 100 km/u doet hij dan ook in slechts 6,2 seconden. 

 

De Porsche Cayenne zou prima de sport SUV van het jaar kunnen zijn. De auto is gevuld met luxe, ruimte en sportief rijgedrag. En dat is best indrukwekkend als je nagaat dat de Porsche Cayenne bijna een halve ton meer weegt dan de Macan. De 8-traps automaat, de sportieve flippers op het stuur en het verfijnde rijgedrag zorgt voor dat echte Porsche gevoel. Het is een geweldige auto om mee te rijden. De Cayenne stuurt zoals je kunt verwachten van een Porsche, met genoeg grip zodra je de bocht net iets sportiever neemt dan gewoonlijk. Zijn er minpuntjes? Misschien eentje: de remmen reageren net iets te direct ten opzichte van de Macan. Maar dit is iets waar je snel aan kunt wennen.

 

Hadden we al gezegd dat de Cayenne ruim is? Je kunt met de Porsche Cayenne zonder kopzorgen op winter- of zomervakantie. Met 770 liter aan beschikbare bagageruimte is er genoeg ruimte om 5 koffers mee te nemen. Moet je verhuizen? Dan kun je altijd de stoelen omklappen en gebruik maken van de 1710 liter (!!!) aan ruimte. In vergelijking met de Macan is dit een zee van ruimte (al is de Macan ook geen kleine auto).

 

Zodra je deze Cayenne instapt voelt het alsof je in de toekomst bent beland. De cockpit en het infotainment systeem zien er zeer modern uit. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. De zitting is comfortabel en voelt sportief aan. De stoelen, maar ook het stuur is elektrisch aan te passen, wat een stukje gemak met zich meebrengt.

 

Wat direct opvalt is het extreem grote scherm van het infotainment systeem in de Porsche Cayenne. Deze is 12 inch groot. In de Macan is deze maar 10,9 inch groot. Het infotainment reageert snel, is kristalhelder en heeft geen last van lag. De menu structuur is duidelijk, alleen hadden de icoontjes wel iets groter mogen zijn.

 

De Porsche Cayenne heeft een nieuwprijs die begint bij de € 130.400 en al snel kan oplopen tot boven de €200.000. Maar wist je dat je flink kunt besparen door de Porsche Cayenne te importeren via Das Import? Dit kan duizenden euro's schelen ten opzichte van een nieuwe Cayenne. Je kunt bijvoorbeeld al een Cayenne uit 2020 importeren met slechts 9.000 km op de teller vanaf € 100.586. Je bespaart hiermee al € 29.814 (en je geniet van de vele opties die er nog eens bijkomen). Benieuwd of jouw Cayenne klaar staat om geïmporteerd te worden? Klik dan even op de onderstaande link.

 

Klik op deze link om jouw Cayenne te vinden >>>

 

Porsche Macan

Is groter altijd beter? Niet altijd! En dat bewijst de Porsche Macan. Ondanks dat Porsche wist dat ze met de Cayenne goud in handen hadden, begon de zoektocht naar meer. De Porsche Macan is hier een goed voorbeeld van. Het is een evolutie op een winnende strategie, en dat pakt goed uit. Want ondanks dat hij iets sportiever gelijnd is, en op papier kleiner is: voelt hij niet zo aan.

 

De Macan is kleiner, iets minder luxe maar voelt nog steeds heel ruim en sportief aan. Voorin merk je dit niet zo erg. Je hebt genoeg been- en hoofdruimte. Maar achterin is het een ander verhaal. Met name lange mensen zullen al snel met hun knieën tegen de voorstoelen aan zitten in de Macan.

 

De motor is misschien kleiner, met minder pk en minder vermogen: maar de auto is ook een halve ton lichter. En dit zien we ook terug in de cijfers. Met zijn 4 cilinder motor produceert de Macan 252 pk. Van 0-100 doet de Macan daarom ook in slechts 6,7 seconden. Net genoeg om de achterkant van de Cayenne te kunnen zien zodra je een race houdt.

 

En net zoals hij net niet sneller is, zijn er meer punten waarop de Macan net iets minder is dan zijn grotere broer. Het infotainment scherm is iets kleiner, de ruimte binnen net zo. In plaats van 710 liter aan ruimte, moet je het doen met 500 liter. Klap je de stoelen neer dan heb je alsnog een riante 1500 liter aan ruimte tot je beschikking, slechts 200 liter minder dan de Cayenne.

 

Maar de Macan rijdt alsnog heerlijk. Je kunt er prima over de Nederlandse snelwegen cruisen, of genieten zodra je over een bochtige 80-weg rijdt. De motor voelt fijn aan, en reageert snel en sportief wanneer dit nodig is. Waar de remmen een klein minpuntje was bij de Cayenne zien we dit gelukkig niet terug bij de Macan. Het voelt allemaal heel soepel aan.

 

De nieuwprijs van de Macan begint bij € 101.800. Maar via Das Import kun je al een Porsche Macan uit 2020 met slechts 3.500 km op de teller kopen vanaf € 73.193. Je bespaart € 28.607 ten opzichte van de nieuwprijs. En daar houdt het niet op! Je kunt ook nog een genieten van ruim €15.000 aan opties op het import model! Een totale besparing van € 43.607. Benieuwd of jouw Porsche Macan beschikbaar is? Klik dan even op de link hieronder.

Klik op deze link om jouw Macan te vinden >>>

 

Conclusie: Cayenne vs Macan

Het zijn twee van de meest gewilde SUV's die te koop zijn, maar welke van deze sportieve en luxueuze modellen is de beste keuze? Er is een duidelijk verschil tussen de Cayenne en de Macan. Ze verschillen qua rijgedrag, maar ook qua ruimte.  Wij hopen in ieder geval dat deze vergelijking tussen de Cayenne en Macan heeft geholpen om de keuze makkelijker te maken. 

 

Het verschil tussen de Cayenne ten opzichte van de Macan zit hem name op het gebied van ruimte, en iets meer luxe. Het voelt wat comfortabeler aan. Maar ben je op zoek naar een auto die leuker, en spannender rijdt? Dan is de Porsche Macan jouw perfecte maatje. De Macan is goedkoper, maar daar staat tegenover dat je ook minder ruimte hebt. 


Voor welke Porsche ga jij? De Macan of de Cayenne? We horen het graag!

Vorig bericht Volgend bericht

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.