Porsche 911 Occasion Kopen

206.894 Porsche 911 occasions direct leverbaar.

Porsche 911 occasion

Er zijn weinig auto’s zo iconisch als de Porsche 911. De 911 wordt door iedereen herkend als een prestigieuze auto voor een beperkt publiek, maar met de aanschaf van een zo goed als nieuwe Porsche 911 occasion vergroot u uw kansen op het bezit van zo’n auto aanzienlijk.

Wanneer u uzelf begeeft op de markt van gebruikte 911’s, loeren er gevaren, maar het inschakelen van Das Import om uw doel te bereiken bewijst zich in alle gevallen als een voordelige en risicoloze optie.

Wat kost een Porsche 911 occasion?

Zo lang de Porsche 911 leverbaar is, is het een auto uit het duurdere, exclusieve segment. Dat was al zo in de jaren zestig, en nog steeds zijn de aanschafprijzen gepeperd.

In 2014 bedroeg de catalogusprijs van een 911 Coupé zonder extra opties minimaal € 110.600. Een 911 Turbo S Cabriolet mocht u voor € 241.900 meenemen.

Zes jaar later, in 2020, waren de vanafprijzen voor nieuwe 911’s gestegen. De eenvoudigste 911 Carrera Coupé stond voor € 141.628 op de rol. De topper was de 911 Turbo S Coupé, met een prijskaartje van € 277.418.

Wie zichzelf in het voorjaar van 2024 op een 911 wilde trakteren, moest rekenen op een financiële aderlating van op zijn minst € 179.688.  Toen de 911 Carrera Coupé die tegen betaling van dit bedrag kon worden meegenomen te minnetjes was, waren er duurdere alternatieven leverbaar. De 911 Carrera S/T Coupé spande de kroon met een vanafprijs van € 422.183.

Maar ook voor veel minder geld zijn mooie 911’s te koop. Op de website van Das Import treft u er honderden aan, in tal van uitvoeringen. U kunt er al terecht voor prijzen ruim onder de 100.000 euro. 

Carrosserievarianten van de Porsche 911

De laatste jaren is de 911 te koop geweest in drie carrosserie-uitvoeringen. Als eerste is er de Coupé, die ook de meest verkochte variant is. Daarnaast kunt u kiezen voor de Cabriolet en de Targa. De laatstgenoemde is een cabriolet met een rollover-beugel, een vaste achterruit en een uitneembaar dakpaneel.

Ontwikkeling van de Porsche 911 door de jaren heen

De 911 is een ware klassieker uit de automobielgeschiedenis. De oorsprong van het model ligt in het begin van de jaren zestig. De 911-historie omspant inmiddels acht generaties. Op de markt van jongere occasions zijn de laatste twee generaties het ruimst vertegenwoordigd en het best inzetbaar voor frequenter gebruik.

 

De Porsche 911 (991) uit 2011 was de zevende generatie. Het model werd in 2011 aan het publiek voorgesteld en was voorzien van een geheel nieuwe carrosserie. Dat wil niet zeggen dat de traditionele vormen van de 911 niet meer herkenbaar zouden zijn. Porsche houdt tot nu toe nog steeds vast aan de klassieke lijnen, die door veel liefhebbers zo worden gewaardeerd. In 2015 onderging deze generatie een facelift.

 

De 991 werd voor het modeljaar 2019 doorontwikkeld in de 992. Dit is de achtste generatie 911, die tot op de dag van vandaag wordt geleverd. De carrosserie is door gebruik van aluminium lichter en van binnen en buiten zijn er verschillende aanpassingen doorgevoerd.

Wat zijn veelvoorkomende problemen bij de Porsche 911?

De 911 scoort goed in betrouwbaarheidsstatistieken. Wanneer u zo gelukkig bent om in een Porsche 911 te kunnen rijden, is de kans klein dat u naar de kant van de weg moet sturen om de Wegenwacht te bellen. Maar een gebruikte auto kan altijd minder goed onderhouden zijn. Pas op dat u geen auto koopt die door onvoldoende zorg bij het onderhoud tekortkomingen heeft. Let hierbij vooral op:

Problemen met het dak

Bij de Cabriolets en Targa’s is het van het grootste belang dat het dak goed opent en sluit. Onderzoek altijd de werking bij het schouwen van een auto.

Remslijtage

De keramische remmen zouden slijtvast moeten zijn, maar in de praktijk valt dit soms tegen. Vervanging is duur.

Defecte krukasasensor

Slaat de motor snel af? Dan is een defecte krukassensor vaak de boosdoener.

Probleemloos kopen van een Porsche 911 occasion dankzij Das Import

Wie op zoek gaat naar een mooie Porsche 911, kan op veel adressen terecht. Toch verdient het aanbeveling zorgvuldig te werk te gaan.

De populariteit van de 911 werkt ook risico’s in de hand. Op de website van Das Import treft u onbetwist het best denkbare aanbod. Het gaat hierbij om auto’s die uitsluitend bij erkende, vertrouwde merkdealers in de showroom staan. Daarmee omzeilt u het aanbod van gelukszoekers die de vraag naar 911’s misbruiken voor eigen gewin.

Wie honderd procent op safe wil spelen, kan kiezen voor een aankoopkeuring. Bij het Premium en Premium+ pakket van Das Import bestaat de mogelijkheid om een dergelijke keuring bij te bestellen.

Das Import staat voor het beste aanbod op de occasionmarkt. Met onze meer dan twintig jaar ervaring weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent voor een prachtige Porsche 911.


Onze dienstverlening is toegankelijk en transparant. Bovendien bespaart u geld en tijd. Door het importeren van een Porsche 911 via Das Import kunt u snel en voordelig in uw droomauto rijden.

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.