SCM alarm klasse 3

Alarm klasse 3 inbouwenHet SCM alarm klasse 3 alarmsysteem heet tegenwoordig officieel een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie. De meeste verzekaars en tussenpersonen noemen het echter nog steeds alarm klasse 3.

Dit alarmsysteem is het alarm wat wij het vaakst laten inbouwen. De meeste verzekeraars eisen de inbouw van deze alarmklasse bij het afsluiten van een allrisk verzekering (of WA + beperkt casco verzekering) voor auto's met een nieuwprijs vanaf €50.000,- (incl. BPM en BTW). Afhankelijk van het soort auto en de verzekeraar zal er doorgaans voor auto's met nieuwprijzen van tussen de ca. €65.000,- en €80.000,- of hoger een SCM voertuigvolgsysteem worden geëist, al dan niet met een alarm (voorheen bekend als alarm klasse 4 of alarm klasse 5).

De SCM certificering zoals we die in Nederland kennen is helaas niet de standaard waar ze in Duitsland mee werken. Ook een soortgelijk systeem van alarm vereisten waar verzekeraars in Nederland mee werken is ons in Duitsland niet bekend.

Inbouw autoalarm import auto

In Duitsland is een alarmsysteem voor veel auto's geen standaard uitrusting en een optie die niet altijd wordt geconfigureerd op nieuwe auto's. Wij importeren zeer regelmatig importauto's met nieuwprijzen van ruim over de € 100.000,- waar überhaupt geen alarmsysteem in zit. Wel worden de meeste Duitse auto's af-fabriek van een SCM / TNO goedgekeurde startblokkering (voorheen bekend als SCM alarm klasse 1 alarmsysteem) voorzien en daarnaast van centrale deurvergrendeling.

Wanneer er vanwege de eis van uw verzekeringsmaatschappij een alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen bekend als alarm klasse 3 autoalarm) dient te worden ingebouwd in uw import auto helpen wij u hier graag mee. Onze inbouwers werken uitsluitend met hoogwaardig kwalitatieve producten van A-merken. Goedkopere merken hebben statistisch aangetoond aanmerkelijk meer loze alarmmeldingen of laten het juist op cruciale momenten afweten. Er zijn veel goedkope aanbieders die slechte kwaliteit leveren dus het verdient de aanbeveling niet uitsluitend naar de prijs te kijken wanneer u voor een alarm op de markt bent.

Wij kunnen de bestaande beveiligingsvoorzieningen in uw import auto in de meeste gevallen verder laten uitbreiden tot een kwalitatief hoogwaardig en SCM gecertificeerd alarmsysteem. De startblokkering van de auto wordt daarmee opgewaardeerd tot een volwaardig SCM goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen bekend als SCM alarmklasse 3). 

Als een in te voeren auto wel al is uitgerust met een alarmsysteem dan zal er voor de verzekering vaak een SCM certificering moeten worden afgegeven voor dit alarm. Ook dit kunnen onze inbouwers voor u faciliteren. Het is echter niet altijd mogelijk een dergelijke certificering te verkrijgen. In veel gevallen hoeft er alleen een keuring op het alarm plaats te vinden maar voor bepaalde merken en modellen is dit niet mogelijk omdat SCM deze systemen niet kent en dan dient er alsnog een nieuw SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen bekend als klasse 3 alarmsysteem) te worden ingebouwd. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie hieromtrent.

Specificaties (voormalig) alarmklasse 3 alarmsysteem

LET OP: Tegenwoordig heet het SCM alarm klasse 3 alarmsysteem officieel een SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Omdat veel verzekaars en tussenpersonen echter toch nog in termen van klasses spreken lichten we hier voor de volledigheid toch nog e.e.a. toe. 

Om beter zicht te krijgen op de kwaliteit van elektronische beveiligingssystemen, heeft de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) Nederlandse auto alarmsystemen in vijf klasses ingedeeld (zie ook Verschil tussen SCM alarmklasses).

Een SCM alarm klasse 3 alarmsysteem bestaat uit een startblokkering, een alarmsysteem, een hellingshoeksensor, een sabotagesignalering, en een noodstroomsirene. Feitelijk is een SCM alarm klasse 3 alarmsysteem een alarm klasse 1 en een alarm klasse 2 alarmsysteem uitgebreid met een systeem voor sabotagesignalering en hellingshoekdetectie, een noodstroomvoorziening voor de sirene en met een verbinding tussen de centrale en de sirene middels een gecodeerd signaal waardoor de sirene van het alarm zal afgaan op de noodstroomvoorziening wanneer de draad wordt doorgeknipt.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.