Zorgeloos importeren: 240.809 importautos inclusief BPM en invoerkosten

De Nederlandse markt van gebruikte auto’s is sinds een aantal jaren aan sterke verandering onderhevig. Jarenlang voldeed het aanbod ruimschoots aan de vraag. Maar doordat de vraag naar jonge occasions steeds groter wordt en de teruglopende verkoop van nieuwe auto’s onvoldoende aanbod van zulke bijna nieuwe gebruikte auto’s genereert, moeten marktpartijen steeds vaker uitwijken naar alternatieven als het importeren van auto's. Het geluk van de autobranche is dan ook dat met name de Duitse markt rijk genoeg is om dit gat in het aanbod op te vullen.

De Duitse markt zit dan ook anders in elkaar dan de Nederlandse; onder invloed van lagere catalogusprijzen worden er verhoudingsgewijs veel nieuwe auto’s verkocht en doen gebruikers auto's in de regel veel sneller van de hand. Dit beïnvloedt op zijn beurt de marktwaarde van gebruikte auto’s. Ook die ligt in de regel lager dan voor vergelijkbare equivalenten in Nederland. Bovendien zijn Duitse auto’s, wederom vanwege onder meer de lagere prijzen, dikwijls voorzien van een goed uitrustingsniveau is onze ervaring.

Zorgeloos importeren

Maar hoe kun je als Nederlandse consument zorgeloos van dat Duitse aanbod profiteren? Je kunt natuurlijk bij de Nederlandse handelaar kiezen uit het beschikbare (vaak uit Duitsland geïmporteerde) aanbod. De gemiddelde occasionhandelaar heeft namelijk doorgaans al lang ervaring met het vinden van de weg naar Duitsland en maakt gretig gebruik van dit jachtterrein. Maar in de regel blijft het financiële voordeel bij de import van een Duitse auto ‘aan de strijkstok hangen’; als klant ziet u er weinig tot niets in uw portemonnee van terug, doordat importauto’s over het algemeen voor dezelfde prijzen worden aangeboden als hun broertjes en zusjes die afkomstig zijn van de Nederlandse occasionmarkt.

Maar is er dan geen zorgeloos alternatief? Een manier waarbij u wel gebruik kunt maken van de voordelen die de Duitse automarkt biedt? Gelukkig wel. In het verleden was het importeren van een auto een hobbelig pad met uitdagingen als het zoeken van een auto op de Duitse markt (die in het pre-internettijdperk per definitie een fysieke strooptocht inhield), het verzorgen van (verzekerd) transport en tot slot nog een hoop papierwerk bij de grens, inclusief de nodige kosten.

240.809 importauto’s incl. BPM

Dankzij de verruimde importmogelijkheden als gevolg van de Europese eenwording is het importtraject al aanzienlijk vereenvoudigd en ook de kosten zijn gedaald. Het zoeken naar een importauto was tot voor kort echter nog wel degelijk een lastige aangelegenheid. Natuurlijk zijn er websites die het Duitse aanbod in kaart brengen. Maar het Duitse aanbod is immens groot en niet alle aanbieders zijn even betrouwbaar. Bovendien kunt u op basis van de Duitse verkoopprijs niet zomaar achterhalen wat de bijkomende kosten bij import zullen zijn. Hierdoor vereist elk onderzoek naar de haalbaarheid van de import van een auto veel rekenwerk en actuele kennis van de regelgeving ten aanzien van bijvoorbeeld de heffing van BPM en BTW.

Kort geleden introduceerde Das Import – een partij met veel ervaringen op het gebied van zorgeloos importeren van auto’s van de Duitse markt (meer dan vijftien jaar ervaring) – een uitgekiende zoekmodule op haar website. Dankzij deze zoekpagina behoren de twee hierboven geschetste problemen in één klap tot het verleden; het aanbod is beperkt tot gegarandeerd betrouwbare handelaren en merkdealers en bij iedere auto verschijnt de prijs die u in totaal voor de auto moet betalen. Ja, u leest het goed: alle bijkomende noodzakelijke kosten zijn inbegrepen, zelfs die grillige en voor de meesten maar moeilijk te bevatten BPM! Dit is echt een heel belangrijk voordeel ten opzichte van alle andere zoekmiddelen. Het maakt dat u de kosten van de import vanaf het allereerste begin kunt inschatten en overzien; dit vormt de sleutel tot de door iedereen gewenste controle over de financiële kant van de import van een auto. Dankzij Das Import is het zorgeloos importeren van een gebruikte auto uit Duitsland geen droom meer, maar werkelijkheid.

Het online zoekformulier van Das Import vindt u hier: aanbod of u kunt via onderstaand formulier direct zorgeloos uw importauto uitzoeken.

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar