Volkswagen komt met de zuinigste auto ooit - verbruik 1 op 100!

Heen en terug naar Zuid-Frankrijk op één tank, binnenkort kan het als het aan Volkswagen ligt. De nieuwe extreem zuinige XL1 zou hier met een brandstofverbruik van maar 1 op 100 zelfs maar 12 liter diesel per enkele reis voor nodig hebben.

De tweezitter, waarvan Volkswagen vandaag bekend maakte dat deze in productie genomen, zal worden zal dezelfde afmetingen hebben als de Volkswagen Polo. Doordat de auto van carbon en aluminium gemaakt zal worden weegt deze slechts 795 kg.

De XL1 is een plug-in hybrid met een 800 cc twee cilinder diesel motor, goed voor 48 pk, en een elektromotor van 27 pk. Hiermee kan de auto 12,7 seconden naar de 100 km/h komen en een topsnelheid bereiken van 160 km/h.

Doordat de spiegels van de auto door camera's zijn vervangen en de auto dichte wielkasten heeft zal de auto een betere stroomlijn hebben wat weer een paar procent luchtweerstand scheelt. De eerste 50 exemplaren worden binnenkort gebouwd in de Volkswagen fabriek in Osnabrück en gaan deze zomer de weg op.

Wij zijn benieuwd wanneer wij de eerste Volkswagen XL1 uit Duitsland kunnen importeren voor één van de afnemers van onze auto import service.

Volkswagen XL1 uit Duitsland importeren?

Vorige Volgende
Bekijk alle referenties
Bekijk alle import autos

Stappenplan auto importeren

1. Aankoop
2. Transport
3. RDW
4. BPM
5. Extra's
6. Rijklaar