Chiptuning

Chiptuning

Chiptuning kan een interessante vermogenswinst maar ook zelfs een brandstofbesparing opleveren.

Met chiptuning stemt men die parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging in 20 tot 40% prestatieverbetering. Dit betekent meer koppel (trekkracht) en meer vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst gemiddeld 6 tot 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

 

Grote kwaliteitsverschillen

Helaas zijn er echter enorme kwaliteitsverschillen tussen diverse chiptuning bedrijven. Er zijn veel “cowboys” op de markt waar we slechte verhalen over horen. Goedkoop is vaak duurkoop. Wees dus in ieder geval voorzichtig waar u uw auto laat chiptunen, er is wel degelijk heel veel verschil tussen de diverse chiptuning bedrijven. Een "huis, tuin en keuken chiptuner" kan bestanden op internet via file servers kopen voor weinig geld. Het probleem hierbij is dat de tuner totaal geen benul heeft van wat hij aanpast. Dit kan resulteren in storingen of motorschades waardoor er vervolgens verhalen de wereld in komen dat chiptuning per definitie slecht is voor uw motor en aandrijving. De meting van de uitdraai van een testrapport hoeft tot slot ook niet altijd te kloppen want dit kan op allerlei manieren gemanipuleerd worden.

Chiptunen op maat

Wij laten iedere chiptuning op maat uitvoeren door onze gespecialiseerde partner. Er wordt voor de specifieke auto doorgemeten wat het meest ideaal is. Er wordt onder meer rekening gehouden met de originele fabrieksinstellingen, versnellingsbak, kilometerstand van uw auto en uw specifieke wensen. Op de chiptuning wordt tevens garantie afgegeven.

Optimalisatie motormanagement

De meeste motoren in moderne auto's worden door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning optimaliseert men de programma's die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen.

De chips in een automotor zijn geladen met software welke in de fabriek is gemonteerd. Vaak zijn deze programma's geschreven ver binnen de maximaal mogelijke belasting van de desbetreffende automotor. Software wordt zo geschreven dat auto's in landen met slechte kwaliteit brandstof en lage octaangehaltes ook goed kunnen functioneren. In West-Europa is dit echter niet relevant. Daarnaast worden motoren softwarematig "geknepen" om belastingen te ontwijken of om commerciële verschillen tussen op de markt te brengen uitvoeringen van auto's te creëren. Deze ruimte biedt dus vaak de mogelijkheid de automotor binnen veilige marges te chiptunen, zonder dat de motor hierdoor beschadigd kan raken.

Sommige fabrikanten brengen verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Deze motoren worden softwarematig gemanipuleerd bij aankoop. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, wordt er dus enkel simpelweg de sterkere softwarevariant geplaatst. Bij het importeren van een auto kan het slim zijn een lichtere variant te kiezen en dus minder BPM te betalen. Na import kan een simpele chiptuning een gewenste upgrade bewerkstelligen.

Wij kunnen voor de meeste automerken en modellen chiptuning op maat faciliteren. In ieder geval, doch niet uitsluitend, voor Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Range Rover, Volkswagen, Volvo.

Neem graag contact met ons op indien u wensen en prijzen nader wenst te bespreken.

Wellicht ook interessant:

Direct in uw mailbox! Meld u nu aan:

Bedankt voor uw aanmelding.
Om uw profiel compleet te maken hebben wij nog een aantal vragen voor u.
1/4 2/4 3/4 4/4
Op welke termijn wilt u een auto importeren?
Wat is uw budget?
Wat rijdt u het liefst?
Wat is/zijn uw favoriete merk(en)?
Uw gegevens
Bedankt voor het invullen.
Wij kunnen nu nog relevanter zijn in de e-mails die wij u sturen.